شهر سنندج، مرکز استان کردستان، یکی از زیباترین شهرهای غرب ایران است که در میان جاهای دیدنی کردستان جایگاه ویژهای دارد. موقعیت جغرافیایی خاص این شهر، ترکیبی از چشماندازهای کوهستانی، تپههای متعدد و خیابانهای پرپیچوخم به وجود آورده است، به طوری که از آن با لقب «شهر هزار تپه» یاد میشود.

این ترکیب منحصربهفرد از طبیعت و معماری، منظرههایی تماشایی را در سراسر شهر ایجاده کرده است. سنندج پیشینهای غنی دارد و تاریخ شکلگیری آن به دوره صفویه بازمیگردد. این شهر در سال ۱۰۴۶ هجری قمری و در زمان شاه صفی، توسط سلیمان خان اردلان بنیانگذاری شد. نام سنندج از «سنه دژ» گرفته شده که اشاره به دژی قدیمی در این
جذابیتهای سنندج تنها به آثار تاریخی محدود نمیشود، بلکه فرهنگ غنی، موسیقی اصیل و مردمان مهماننواز نیز جزئی از جذابیتهای این شهر هستند. در سال ۲۰۱۹ میلادی، یونسکو سنندج را به عنوان «شهر خلاق موسیقی» معرفی کرد. این شهر یکی از ۲۸ شهر خلاق موسیقی جهان است و نقش مهمی در حفظ و گسترش موسیقی سنتی ایران ایفا میکند.

اگر به دنبال سفری متفاوت و خاطرهانگیز در دل طبیعت کوهستانی، میان کوچههای پررمزوراز تاریخی و در کنار مردمانی با فرهنگ غنی هستید، سنندج مقصدی ایدهآل برای شماست. در این راهنمای سفر به سنندج در مجله گردشگری ، شما را با دیدنی های این شهر و تجربههای منحصربهفردی که این شهر به شما هدیه میدهد، آشنا میکنیم و تمام نکاتی را که برای این سفر نیاز دارید، بررسی میکنیم.
سنندج کجاست؟
سنندج، مرکز استان کردستان، در غرب ایران و در دامنه رشتهکوههای زاگرس واقع شده است. این شهر از جهات مختلف با شهرستانهای دیواندره، قروه، کامیاران و مریوان همسایه است.

شهر سنندج را از هر سو، کوههایی احاطه کردهاند که مانند دیوارهای طبیعی آن را در برگرفتهاند؛ از شمال به کوه شیخ معروف، از جنوب به کوه سراجالدین، از شرق به کوه خاتون شیشهری و گردنه لیلاخ و از غرب به کوه آبیدر محدود میشود. این موقعیت جغرافیایی، علاوه بر چشماندازهای طبیعی زیبا، تاثیر زیادی بر آبوهوای کوهستانی و معتدل شهر گذاشته است.

سنندج با مساحتی نزدیک به ۳۵۰۰ هکتار، دومین شهر بزرگ کردنشین ایران و یکی از پرجمعیتترین شهرهای غرب کشور محسوب میشود. طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت این شهر بیش از ۴۱۲ هزار نفر بوده است.