استانبول کجاست؟
استانبول بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر ترکیه است و به عنوان پایتخت فرهنگی ترکیه شناخته می شود که بخشی از آن در قاره آسیا و بخشی دیگر در قاره اروپا گسترش پیدا کرده است. این دو بخش آسیایی و اروپایی از طریق تنگه بسفر به یکدیگر متصل شده اند. مردم ترکیه با زبان رسمی کشور یعنی ترکی صحبت می کنند و اکثرا مسلمان و دارای مذهب سنی هستند.
در صورتی که برای استانبول گردی می خواهید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس، تراموا استفاده کنید، باید استانبول کارت تهیه کنید. هزینه کارت مبلغ مشخصی دارد و برای استفاده می توانید کارت خود را به میزان دلخواه افزایش اعتبار دهید و در سفرهای بعدی نیز می توانید از استانبول کارت خوداستفاده کنید.
آب و هوای استانبول
با توجه به وجود دریای مدیترانه و دریای سیاه، شبه جزیره بالکان و آناتولی در نزدیکی استانبول، آب و هوای این شهر مدیترانه ای می باشد. به این معنا که گرم ترین روزهای سال در ماه های اول تابستان است و زمستان هایش سردترین روزهای سال را دارد. البته باران های ناگهانی در فصل بهار و پاییز شما را غافلگیر می کند.
بهترین زمان سفر به استانبول
بهترین زمان سفر، برای هر فرد با توجه به علایق هر فرد متفاوت است. شخصی به دنبال فصل حراجی برای خرید است، فردی دیگر علاقه مند به شرکت در فستیوال های مختلف مانند فستیوال گل و یا موسیقی است. شخصی تمایل دارد در فصل خلوت به دور از شلوغی و هیاهو سفر کند.
سفر به استانبول در فصل بهار: این فصل برای افرادی مناسب است که از گرما فراری هستند و به دنبال شرکت در فستیوال خرید، فستیوال موسیقی چیل اوت و یا جشنواره گل لاله هستند. البته در نظر داشته باشید که سفر به استانبول در ایام نوروز اصلا ارزان نیست.
سفر استانبول در فصل تابستان: این فصل مناسب افرادی است که به تفریحات دریایی و پارک آبی علاقه مند هستند. و همچنین شبها تا دیر وقت در خیابان ها قدم بزنند و شب زنده داری کنند. در کنار این موارد کنسرت های متعددی نیز برگزار می شود که می توانید از آنها استفاده کنید.
سفر به استانبول در فصل پاییز: فصل پاییز در استانبول به ویژه مهر ماه، هوای دلچسب و معتدلی دارد. خیابان ها و محله های توریستی خلوت تر هستند. همچنین هزینه سفر مقرون به صرفه تر است.
سفر استانبول در زمستان: در این فصل هزینه پرواز پایین است اما سرمای هوا برای بازدید از جاذبه های توریستی مناسب نیست. در صورتی که به تفریحات زمستانی مانند اسکی علاقه دارید و یا به دنبال خرید در حراجی زمستانه هستید و از طرفداران جشن سال نو میلادی هستید این فصل برای سفر مناسب شماست.
غذاها و دسرهای معروف ترکی در استانبول
- پیده (Pide)
- اسکندر کباب (Iskender Kebab)
- دونر کباب (Döner Kebab)
- بورک (Börek)
- کوفته (Köfte)
- سیب زمینی شکم پر
علاوه بر این موارد، دسرهای خوشمزه و معروفی مانند انواع باقوا، کادایف، قرابیه و… را نیز باید امتحان کنید و یا برای سوغاتی تهیه کنید.
فرودگاه های استانبول
- فرودگاه بین المللی استانبول (Istanbul international Ariport): این فرودگاه در قسمت اروپایی استانبول واقع شده است و تا میدان تکسیم 40 کیلومتر فاصله دارد. این فرودگاه پروازهای مستقیم متعددی به سراسر اروپا و آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی دارد و مرکز اصلی خطوط هوایی ترکیش به شمار می رود. جالب است بدانید که این فرودگاه ظرفیتی در حدود 90 میلیون نفر دارد.
- فرودگاه بین المللی صبیحا گوکچن (Sabiha Gökcen International Airport): فرودگاه صبیحا، یک فرودگاه بین المللی است اما ارتباطات بین المللی محدودتری دارد و در بخش آسیایی قرار گرفته است. این فرودگاه مرکز خطوط هوایی پگاسوس و آنادولو می باشد.
- فرودگاه بین المللی آتاتورک (Ataturk International Airport): این فرودگاه نیز در بخش اروپایی قرار گرفته است و سومین و البته کوچک ترین فرودگاه استانبول محسوب می شود. در حال حاضر حدود 40 درصد از این فرودگاه جهت پروازهای نظامی و VIP، هوانوردی های عمومی استفاده می شود.
جاذبه های گردشگری استانبول
- خیابان استقلال: خیابان استقلال قلب تپنده استانبول است که از پر ترددترین مکانها در میان گردشگران است. این خیابان با ظرفیت گردشگری زیاد در نزدیکی میدان تکسیم و محله بی اوغلوی به طول یک و نیم کیلومتر واقع شده است. در این خیابان مراکز خرید، جاذبه های تاریخی و کافه و رستوران های متعد و متنوعی قرار گرفته است.
- مسجد ایاصوفیه (Ayasofya): بسیاری از افراد این مسجد را نماد ترکیه می دانند و یکی از مهم ترین جاذبه های استانبول محسوب می شود که در تمام سال گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند. مسجد ایاصوفیه در بخش اروپایی استانبول و در محله ای پر رفت و آمد و توریستی شهر در کنار هتل ها و مراکز خرید واقع شده است. ایاصوفیه به نام های حاجیا صوفیا یا هاگیا صوفیا نیز شناخته می شود و از کلیساهای مسیحیت شرق محسوب می شده است و در ابتدا کلیسای بزرگ نام گرفت و در دوره امپراطوری بیزانس در سال 532 میلادی ساخته شد. بعد از فتح استانبول، به دستور محمد دوم کلیسای ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد. در نهایت پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن آتاتورک، مسجد ایاصوفیه نیز به موزه تبدیل شد و امروزه نیز به همین شکل باقی مانده است.
بازدید از مسجد ایاصوفیه رایگان است و همه روزه امکان پذیر است. جهت ورود به مسجد لازم است که پوشش اسلامی را رعایت کنید و بدون کفش وارد شوید. هنگام برگزاری نمازهای روزانه، سکوت را رعایت کنید. لازم به ذکر است که هنگام برگزاری نماز جمعه، دسترسی به برخی از بخش های مسجد برای بازدیدکنندگان ممکن نیست.
- برج گالاتا (Galata Tower): در انتهای مسیر پیاده روی خیابان استقلال از میدان تکسیم (حدود سی دقیقه پیاده روی)، برج گالاتا با ارتفاع بیش از 60 متر قرار دارد. در ابتدا کاربری برج گالاتا فانوس دریایی بوده اما از قرن 16 میلادی به بعد و زمان حکومت عثمانیان به رصدخانه تغییر کاربری داده است. در بازسازی های قرن نوزدهم، بالکن به برج اضافه شد و به شکل امروزی درآمد.
- کلیسای سنت آنتوان (ST.Anthony Of Padua Church): این کلیسا در خیابان معروف استقلال محله بی اغلو واقع شده است. این کلیسا توسط معمار ایتالیایی برای 40 هزار رومی کاتولیک که در آن دوره برای مدت زمان زیادی در استانبول زندگی می کردند ساخته شده است. این کلیسا بعد از آتش سوزی های رخ داده، مجدد بازسازی شد و در سال 1912 به عنوان جایگزین کلیسای اصلی بازگشایی شد.
- تنگه بسفر (Bosphorus Strait): از این تنگه به عنوان باریک ترین تنگه جهان یاد می کنند که از مسیرهای آبی بین المللی در شمال غربی ترکیه محسوب می شود و به عنوان مرز، دو قاره آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می سازد و دریای سیاه و مرمره را بهم وصل می کند و قابلیت کشتیرانی در آن وجود دارد. جالب است بدانید که چیزی در حدود 17 میلیون از جمعیت استانبول در دو سوی این تنگه که به حالت مسکونی درآمده است، زندگی می کنند. تنگه بسفر 32 کیلومتر طول دارد و تعدادی پل دو طرف این تنگه را بهم پیوند می دهد.
- کاخ توپکاپی (Topkapi Palace): بزرگترین کاخ استانبول است که حدود 400 سال، محل زندگی سلاطین عثمانی بوده است. این کاخ در زمان قدرت سلسله عثمانی، محل پذیرایی از سفیران و میهمانان بوده است. و امروزه تبدیل به موزه ای بزرگ شده است جهت نمایش دادن تجمل گرایی و افراط رهبران سابق ترکیه. کاخ توپکاپی در سال 1985در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
- جزیره بیوک آدا (Buyukada): این جزیره که در مجموعه جزایر پرنس قرار دارد، یکی از زیباترین و بزرگترین جزایر استانبول است که میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است. در بیوک آدا هیچ خودرویی تردد نمی کند و تردد وسایل نقلیه دودزا ممنوع است. شما می توانید با کرایه کردن دوچرخه، دور جزیره را رکاب بزنید و لذت ببرید و یا با ماشین های برقی موجود که برای گردشگران تعبیه شده است، به گشت و گذار در جزیره بپردازید. برای رفتن به جزیره باید خود را به اسکله های معروف استانبول برسانید و سوار کشتی هایی که به سمت جزایر پرنس می روند شوید. در این جزیره بناهایی از دوران امپراطوری بیزانس و عثمانی وجود دارد. جالب است بدانید که در زبان ترکی “بیوک” به معنی بزرگ است و “آدا” به معنای جزیره. اسکله های کادیکوی، بستانچی و کارتال در بخش آسیایی و سیرکجی و کاباتاش در بخش اروپایی شهر استانبول، قایق به مقصد این جزیره دارند. اما بهترین راه برای تردد به جزیره، ایستگاه کاباتاش است. همچنین ایستگاه مترو کاباتاش نیز کنار اسکله کاباتاش قرار گرفته است و با میدان تکسیم فقط دو ایستگاه فاصله دارد. از اسکله کاباتاش تا جزیره بیوک آدا در حدود یک ساعت و نیم راه در پیش دارید. در جزیره رستوران و کافه های متعدد ساحلی وجود دارد که می توانید به شکم گردی بپردازید.
- گالاتا پورت استانبول (GalataPort Istanbul): این بندر بزرگ کروز در قلب شهر استانبول و در محله ساحلی کاراکوی واقع شده است. البته که چیزی فراتر از یک بندر کروز است. این پروژه بزرگ شامل ترمینال، فضای اداری، رستوران ها و کافه ها، یک هتل و فروشگاه هایی از برندهای مختلف و لوکس است. ویژگی خاص این ترمینال کشتی های کروز این است که اولین ترمینال در جهان که زیر زمین ساخته شده است محسوب می شود و پس از پیاده شدن مسافران، جداکننده های موقت به طرز خودکار در زیر زمین پنهان می شوند. از میدان تکسیم یا برج گالاتا می توانید با حدود 20 دقیقه پیاده روی به گالاتا پورت برسید.
- مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet): این مسجد به دلیل داشتن کاشی های آبی رنک در طراحی داخلی به “مسجد آبی” معروف است. مسجد همچنان کاربری خود را حفظ کرده و روزانه میزبان نمازگزاران و مسلمانان و البته گردشگران است. مسجد سلطان احمد اولین مسجدی است که با 6 مناره در ترکیه ساخته شده است و قدمتی در حدود 400 سال دارد که بنای آن دست نخورده باقی مانده است. این مسجد تا میدان تکسیم حدود نیم ساعت (7/6 کیلومتر) فاصله دارد. ورود به مسجد کاملا رایگان است اما قوانین مربوط به پوشش را باید رعایت کنید. گردشگران باید موهای خود را با روسری یا شال بپوشانند و بدون کفش وارد شوند. همچنین پوشیدن دامن و شلوارک کوتاه ممنوع است. آقایان نیز باید شلواری که تا زیر زانو را پوشش دهد به پا داشته باشند و با شلوارک نمی توانند به مسجد ورود کنند. عکاسی با فلاش نیز ممنوع است.
- میدان تکسیم (Taksim Square): میدان تکسیم به عنوان قلب استانبول مدرن در منطقه بی اوغلو و بخش اروپایی واقع شده و یکی از توریستی ترین مکان های استانبول است. با وجود ایستگاه های اتوبوس و مترو در نزدیکی میدان، دسترسی به آن از سراسر شهر آسان می باشد. عبور خودرو از این میدان ممنوع است و فقط تراموای نوستالژیک شهر مجوز عبور از آن را دارد. در واقع میدان تکسیم نماد جمهوریت مدرن ترکیه است که توسط آتاتورک رقم خورد. این میدان به محل برگزاری رویدادهای ملی مانند سالگرد استقلال ترکیه و جشن ها تبدیل شده است. بیشتر شهرت این میدان بین توریست ها به دلیل وجود انواع کافه و رستوران و هتل ها و مراکز خرید اطراف آن است. همچنین وجود خیابان پیاده رو استقلال، دلیل اهمیت و پویایی بیشتر میدان تکسیم است و افراد عاشق خرید و شکم گردی و خوش گذرانی را به سمت تکسیم می کشاند.
- کاخ دولما باغچه (Dolmabahce Palace): بزرگترین کاخ کشور ترکیه محسوب می شود و یکی از لوکس ترین جاذبه های استانبول است که سه طبقه دارد و در کرانه شرقی تنگه بسفر، در میان بندر بشیکتاش و بندر کاباتاش قرار گرفته است. فاصله آن تا میدان تکسیم حدود 7 دقیقه (2/1 کیلومتر) است. این کاخ محل زندگی 6 امپراطور عثمانی بوده است و بنیان گذار و اولین رئیس جمهور ترکیه یعنی آتاترک در یکی از اتاق های آن درگذشت. کاخ دولما باغچه به دستور سلطان عبدالمجید اول (سی و یکمین امپراطور عثمانی) ساخته شد. به این دلیل که سلطان کاخی مجلل و باشکوه و شبیه به کاخ پادشاهان اروپایی می خواست و کاخ توپکاپی که در آن زندگی می کردند، سبک معماری قدیمی تری داشته و با معماری روز دنیا هم خوانی نداشته است. جالب است بدانید دلما در زبان ترکی به معنای “پُر” یا “پر شده” و باغچه به معنای باغ است و به این دلیل که محل ساخت کاخ با پر کردن خلیج کوچکی در تنگه بسفر به دست آمد، نام بنا را دلما باغچه گذاشتند.
- بازار بزرگ استانبول (Grand Bazaar): این بازار یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده جهان است که شامل 61 گذر و 3000 حجره می باشد. وبا وجود انواع مرکز خرید مدرن، بازار بزرگ همچنان جزء پربازدیدترین مکان های دیدنی استانبول است. شما می توانید با طی مسافت کمی از مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی به این بازار برسید. مدتی بعد از تسخیر استانبول در سال 1435، سلطان محمد دوم در سال های 1456-1455 این بازار را ساخت و چند سال بعد بازار دیگری را به نام بازار صندل ساخت که در ضلع شمالی بازار جواهر قرار دارد و امروزه دومین بنای قدیمی در بازار بزرگ به شمار می رود.
- پارک امیرگان (Emirgan): در ایام قدیم این پارک متعلق به خدیو مصر بوده است. سه عمارت چوبی در پارک وجود دارد که متعلق به قرن نوزدهم است. تعدادی کافه و رستوران نیز در این پارک تعبیه شده است. هر سال در پارک امیرگان جشنواره لاله ها را برگزار می کنند و نظر گردشگران زیادی را برای بازدید جلب می کند.
- منطقه سلطان احمد (Sultan Ahmet): در بخش آسیایی استانبول، منطقه ای وجود دارد به نام سلطان احمد که جاذبه های دیدنی بسیار زیبایی در این منطقه قرار گرفته است و گردشگران زیادی را به این سمت می کشاند. مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی و بازار بزرگ استانبول و مراکز خرید از جاذبه های این منطقه هستند که می توانید از آنها دیدن کنید. همچنین در این منطقه انواع رستوران با قیمت های مختلف از ارزان تا گران را می توان پیدا کرد.
- آکواریوم فلوریا استانبول (Inbul Aquarium): این آکواریوم در حاشیه شهر و در نزدیکی فرودگاه آتاترک استانبول، محله فلوریا و نزدیک دریای مرمره واقع شده است و بزرگترین آکواریوم موضوعی جهان محسوب می شود و دارای بخش های مختلفی است. در کنار آن نیز یک هتل و یک مرکز خرید قرار دارد. فاصله آکواریوم تا میدان تکسیم، حدود 33 دقیقه (24 کیلومتر)، است. شما می توانید از میدان تکسیم با اتوبوس یا مترو خود را به این آکواریوم برسانید.
- مسجد سلمانیه (Suleymaniye Mosque): نمونه بارز فرهنگ ترکی محسوب می شود و این مسجد با شکوه با مناره های بلند و چندین گنبد از بناهای تاریخی بزرگ و مشهور ترکیه است. معماری آن ترکیبی از معماری بیزانس و اسلامی را به تصویر می کشد.
- حمام خرم سلطان (Hurrem Sultan Hammam): در بخش اروپایی استانبول، در میدان ایاصوفیه و منطقه فاتح قرار گرفته است. در واقع در محله پر رفت و آمد گردشگری و در کنار هتل ها، مراکز خرید و جاذبه ها واقع شده است. از جاذبه های معروف و نزدیک به آن می توان به مسجد ایاصوفیه، کاخ توپکاپی، آب انبار باسیلیکا و موزه باستان شناسی و مسجد سلطان احمد اشاره کرد.
- کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Palace): معماری این کاخ شبیه به قصر دولما باغچه در ابعاد کوچکتر است. در واقع طراحی آن ترکیبی از معماری ترکی و اروپایی است. در سال 1865 این کاخ جهت محل اقامت تابستانی سلطان عبدالعزیز ساخته شده است. ستون های کاخ از سنگ مرمر و سرستون های طلا این کاخ را دیدنی کرده است.
- خیابان بغداد (Bagdat Caddesi): از دیدنی ترین، قدیمی ترین و لوکس ترین خیابان های بخش آسیایی استانبول به شمار می رود که حدود 400 سال قدمت دارد. این خیابان با طول 14 کیلومتر در موازات دریای مرمره است و در آن انواع کافه، رستوران و بوتیک های فراوانی وجود دارد که یک روز کامل گردشگران را به خود اختصاص می دهد.
- دلفیناریوم استانبول (Istanbul Dolphinarium): این پارک بزرگترین پارک دلفین ها در اروپا است. تماشای نمایش دلفین ها حدود یک ساعت زمان می برد. شما همچنین می توانید در صورت داشتن وضعیت روحی و جسمانی مساعد و مبتلا نبودن به بیماری کنار دلفین ها شنا کنید، شیرجه بزنید و دلفین درمانی کنید که هزینه جداگانه ای دارد. البته برای این کار لازم است که توانایی شنا کردن به صورت مستقل را داشته باشید زیرا عمق استخر 5 متر است و هیچ ابزار کمکی مثل جلیقه یا حلقه نجات وجود ندارد.طبق قانون در فصل زمستان کودکان بالای 10 سال اجازه شنا دارند و در فصل تابستان از 6 سال به بالا. بازدید از ساعت 9 صبح تا 6 عصر امکان پذیر است و اجرای دلفین ها هر روز ساعت 14 آغاز می شود. روزهای دوشنبه آکواریوم تعطیل می باشد.
- آب انبار باسیلیکا (Basilica Cistern): این آب انبار مربوط به دوران حکومت امپراطوری بیزانس است و یکی از لوکیشن های فیلم “از روسیه با عشق “جیمز باند است که در سال 1963 ساخته شده است. این آب انبار یه کافه دارد که می توانید آنجا رفع خستگی کرده و قهوه ترک میل کنید.
- موزه پرا (Pera Museum): این موزه در سال 2005 با هدف نمایش هنر و فرهنگ در طیفی گسترده بر روی عموم گشایش یافت. موزه پرا در ساختمان قدیمی هتل بریستول واقع شده است که در 2003 بازسازی شد و المان های مدرن و ملزومات موزه به آن اضافه شد. موزه در منطقه بی اوغلو، خیابان مشروطیت قرار گرفته است. بازدید از موزه روزهای سه شنبه تا جمعه از ساعت 11 تا 18 امکان پذیر است و در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و تعطیلات مذهبی و روز سال نو تعطیل می باشد.
سواحل استانبول
- ساحل اوزونیا (Uzunya Beach): ساحل اوزونیا یکی از سواحلی است که ورزش های تفریحی آبی، جت اسکی، قایق سواری، والیبال ساحلی، رستوران های غذای دریایی با محیط باز و ساحل دلنشین دارد و برای گذراندن تعطیلات بسیار مناسب است و در فصل تابستان از ساعت 9 صبح تا 9شب برقرار است. این ساحل به میدان تکسیم نزدیک است.
- ساحل ببک (Bebek): از مشهورترین سواحل استانبول در منطقه ببک است که علاوه بر زیبایی طبیعی، اهمیت تاریخی نیز دارد و شما می توانید در حاشیه بسفر، بناهای تاریخی مختلفی را ببینید که قدمتشان مربوط به دوران عثمانی است. فاصله آن تا میدان تکسیم حدود 20 دقیقه است.
- ساحل امیرگان: اگر به قدم زدن در مناطق اروپایی استانبول علاقه دارید، ساحل امیرگان انتخاب مناسبی برای شماست. این ساحل در بخش انتهایی پارک امیرگان از مشهورترین پارک های استانبول قرار دارد. فاصله آن تا میدان تکسیم حدود 20 دقیقه است.
- ساحل دالیا (Dalia Beach): یکی از بهترین سواحل استانبول محسوب می شود که در کناره دریای سیاه واقع شده است. فاصله آن تا میدان تکسیم حدود 40 دقیقه است و از انواع تفریحات ساحلی مثل والیبال ساحلی، موج سواری و… می توانید بهره مند شوید.
- ساحل نان استاپ (Nonstop Beach): یکی دیگر از سواحل دریای سیاه است که بسیار پر جنب و جوش است و با میدان تکسیم حدود 42 دقیقه فاصله دارد. همه روزه از ساعت 9 صبح تا 12 شب می توانید از تفریحات ساحل استفاده کنید.
- ساحل بابیلون کیلیوس (Babylon Kilyos Beach): این ساحل ماسه ای طرفداران زیادی دارد و علاقه مندان به موسیقی را به سمت خود می کشاند زیرا فستیوال های موسیقی به طور مداوم در ساحل بابیلون کیلیوس برنامه های متنوعی دارند. همچنین در کنار آن می توانید از رستوران های با کیفیت و غذاهای مدیترانه ای لذت ببرید. البته ورود به این ساحل مستلزم پرداخت هزینه است. فاصله ساحل بابیلون تا میدان تکسیم حدود 46 دقیقه (30/8 کیلومتر) است.
- ساحل گلدن (Golden Beach): از سواحل نزدیک به میدان تکسیم است و حدود 16 دقیقه (9/9کیلومتر) فاصله دارد. ساحل گلدن استانبول در نزدیکی دریای مرمره و دریای سیاه قرار گرفته است و تفریحات ساحلی بسیاری مانند قایق پدالی، والیبال ساحلی، مینی گلف، غواصی اسنورکلینگ، صخره نوردی، موج سواری و… دارد.
مراکز خرید استانبول
- مرکز خرید ایستینیه پارک (Istinye Park): یکی معروف ترین و البته گران قیمت ترین مراکز خرید لوکس در استانبول به شمار می رود. یک ساختمان چهار طبقه با نمای شیشه ای دارد و بیش از 300 مغازه در آن فعالیت دارد. بیشتر برندهای معتبر اروپایی مانند شنل، دیور، زارا، آرمانی و برندهای معتبر ترکیه در این مرکز خرید قرار دارند. از بخش های دیگر آن، می توان به آکواریوم بزرگ مجموعه با بیش از 10 هزار گونه مختلف از آبزیان، بلندترین تونل آبی جهان و اولین سالن تئاتر استانبول اشاره کرد. فروشگاه های این مرکز در دو بخش روباز و سرپوشیده قرار دارندو همچنین رستوران های مدرن و سنتی با کیفیت در این مجموعه وجود دارد.
ساعت کار مرکز خرید از 10 صبح الی 10 شب می باشد.
- مرکز خرید پالادیوم (Palladium Mall): در بخش آسیایی شهر استانبول واقع شده است و یکی از زیباترین و مجلل ترین پاساژهای شهر استانبول به شمار می رود. برندهای معروف مانند تامی، پیرکاردین، زارا و فروشگاه های ورزشی معتبر مانند آدیداس در این پاساز فعالیت دارند. همچنین فودکورتی بزرگ با بیش از 20 رستوران سنتی و بین المللی برقرار است. پارکینگ پنج طبقه، سالن های سینما و تئاتر، از دیگر امکانات پاساژ هستند. ساعت کار پاساژ از 10 صبح تا 10شب است.
- مرکز خرید زورلو سنتر(Zorlu Center): یکی دیگر از پاساژهای گران قیمت و لوکس استانبول است که در قسمت اروپایی شهر واقع شده است. این پاساژ با بیش از 180 واحد تجاری، معماری زیبا و منحصر به فردی دارد. امکانات تفریحی رفاهی کامل و همچنین یک هتل پنج ستاره در پاساژ وجود دارد. رستوران ها و کافه های پاساژ، پاتوق مناسبی برای رفع خستگی پس از خرید و گشت و گذار است.
ساعت کار مرکز خرید زورلو نیز از 10 صبح تا 10 شب می باشد.
- مرکز خرید جواهیر (Cevahir Shopping Mall): معروف ترین پاساژ در منطقه شیشلی استانبول است که با میدان تکسیم فاصله بسیار کمی دارد. از طرف دیگر این مرکز خرید روبه روی ایستگاه مترو شیشلی واقع شده و دسترسی به آن بسیار راحت است. دارای 6 طبقه فروشگاهی متنوع است و از پاساژهای گران محسوب می شود. علاوه بر فروشگاه، سالن های نمایش، اتاق بازی کودکان، و مراکز تفریحی و فرهنگی نیز تعبیه شده است.
ساعت کار پاساژ از 10 صبح الی 10 شب.
- مرکز خرید سیتیز نیشان تاشی (City’s Nisantasi Shopping Center): یکی از پاساژهای لوکس در منطقه نیشان تاشی استانبول است که فاصله زیادی تا میدان تکسیم ندارد و با حدود 10 دقیقه پیاده روی می توانید به این پاساژ برسید. مشهورترین و شیک ترین برندها مانند لویی ویتون و کارتیه در این پاساژ شعبه دارند. معروف ترین فروشگاه ها در این مرکز خرید و سرتاسر خیابان نیشان تاشی، فروشگاه های برندهای معتبر لباس شب هستند.
ساعت کار پاساژ از 10 صبح تا 10 شب.
- مرکز خرید آکسارای(Aksaray): محله آکسارای یکی از تجاری ترین مناطق استانبول است و مراکز خرید این منطقه فاصله کمی تا مساجد ایاصوفیه و سلطان احمد دارند. اگر قصد خرید عمده پوشاک دارید، به این منطقه سر بزنید زیرا اکثر مغازه های محله آکسارای، فروشنده اجناس عمده هستند و در این منطقه قیمت اجناس نسبت به میدان تکسیم و خیابان استقلال پایین تر است. پاساژهای معروف این منطقه، هیستوریا و الیویوم هستند. همچنین بزرگترین بازار زیرزمینی استانبول در محله آکسارای واقع شده است و حدود 50 سال قدمت دارد. البته در نظر داشته باشید که در بازار آکسارای خبری از برندهای معروف و مشهور نیست.
ساعت کار مرکز خرید آکسارای از 8 صبح تا 10 شب.
- مرکز خرید اوت لت ونیزیا (Venezia Mega Outlet): یکی از زیباترین اوت لت های استانبول به شمار می رود و در محله عثمان پاشا قرار گرفته است. در ساخت آن از شهر ونیز ایتالیا الگوبرداری شده است و داخل مرکز خرید دریاچه ای مصنوعی بین فروشگا ها تعبیه شده است که گردشگران می توانند با قایق در آن گذشت و گذار و تردد کنند. برندهای معتبر مانند ماوی، نایک، آدیداس، گلدن رز، دیفکتو، کوتون، ال سی وایکیکی در این مرکز خرید حضور دارند. همچنین مانند تمام مراکز خرید دیگر، ونیزیا نیز دارای رستوران و فست فودهای مختلف با غذاهای ترکی و بین المللی است.
ساعت کار مرکز خرید ونیزیا از 10 صبح تا 10 شب.
- مراکز خرید خیابان استقلال: این خیابان بدون شک یکی از شلوغ ترین مناطق استانبول است که همه روزه پر از گردشگر است. در سر تا سر خیابان، فروشگاه ها و برندهای مختلف شعبه دارند از پوشاک گرفته تا کیف و کفش و لوازم آرایشی و… . همینطور در تمام طول خیابان انواع کافه و رستوران ها با غذاهای سنتی و خیابانی ترکی و انواع شیرنی و دسرهای معروف ترکیه مانند باقلوا و کنافه به چشم می خورد و بعد از خستگی خرید می توانید به شکم گردی بپردازید. ساعت کار از 10 صبح.
- بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی): سنتی ترین مرکز خرید در استانبول است که قدمت بالایی دارد و از مراکز خرید پر طرفدار و جاذبه های استانبول است. این بازار در بخش اروپایی واقع شده است و میان گردشگران به گرند بازار شناخته می شود. بازار روزهای یکشنبه تعطیل است. سایر روزها از ساعت 10 صبح تا 6 عصر باز است.
- بازارهای خیابان بغداد: فروشگاه های خیابان بغداد از پر طرفدارترین مراکز خرید استانبول محسوب می شود که جذابیت زیادی برای گردشگران دارد. در کنار خرید می توانید به کافه و رستوران های بین المللی این خیابان نیز سری بزنید و رفع خستگی کنید. ساعت کار از 10 صبح.