مسافرت هوایی در بارداری برای بانوان باردار، شرایط و قوانین خاص خود را دارد. اگر شما هم باردار هستید و مجبور به سفر کاری یا … هستید خواندن این مطلب را برای دانستن اطلاعات بیشتر به شما توصیه می کنم.
چنانچه در سه ماهه اول و دوم بارداری خود هستید و سابقه مشکلاتی مثل دیابت، فشار خون بالا، تهوع و… دارید و یا از قبل تجربه زایمان زود هنگام و سقط دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
سه ماهه دوم بارداری (14 تا 17 هفتگی)، معمولا بهترین زمان برای پرواز در زمان بارداری است. زیرا تا سه ماهه دوم حالاتی مانند استفراغ شدید را پشت سر گذاشته اید و حال بهتر و انرژی بیشتری خواهید داشت.
آیا پرواز در سه ماهه سوم بارداری برای جنین خطر دارد؟
به طور کلی سفر در سه ماهه آخر بارداری منعی ندارد. اما باز هم به شرایط شما و اینکه در طول بارداری بیماری خاصی داشته اید یا خیر بستگی دارد. به همین دلیل لازم است که قبل از هر چیز، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
اگر بارداری سالم و بدون دردسری را پشت سر گذاشتید، می توانید تا 36 هفتگی با بیشتر ایرلاین ها پرواز کنید. و در صورتی که دوقولو باردار باشید، تا 32 هفتگی مجاز به پرواز هستید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که زمان پرواز برگشت، شما در هفته چندم بارداری هستید و نزدیک به زایمان شما نباشد.
بعد از هفته 28 بارداری، احتمال زایمان زیاد است در نتیجه بیشتر ایرلاین ها از شما نامه ای معتبر و امضا شده توسط پزشک و ماما می خواهند که تاریخ زایمان شما را نشان دهد. در این نامه باید تایید شده باشد که شما بارداری سلامتی دارید و احتمال زایمان در طول پرواز بسیار بعید است. بعد از هفته 36 بارداری اکثر ایرلاین ها ممکن است اجازه پرواز به بانوان باردار ندهند.
آیا اسکنرهای کنترل در فرودگاه ها برای جنین ضرر دارد؟
گیت هایی که مسافران از آن عبور می کنند مجهز به فلزیاب هستند که به جنین هیچ آسیبی نمی رساند و فقط بار شماست که از زیر اشعه ایکس رد می شود. سیستم هایی که برای اسکن تمام بدن در فرودگاه ها استفاده می شود برای بارداری مضر نیستند.
توصیه هایی برای سفر بهتر در بارداری
- حتی اگر سفر شما یک سفر کاری است بهتر است که حداقل یک همراه با خود داشته باشید و شماره تماس های ضروری مانند شماره یکی از نزدیکان یا افراد خانواده و پزشک خود را در اختیار همراهتان قرار دهید.
- مدارک پزشکی خود، گروه خونی و تاریخ زایمان و شماره تماس پزشک خود را به همراه داشته باشید.
- سعی کنید هر ساعت یکبار چند دقیقه داخل راهرو هواپیما راه بروید. زیرا یکجا نشستن به مدت طولانی موجب می شود که پاها و قوزکتان متورم شود و دچار گرفتگی عضلانی شود. همچنین راه رفتن و انجام حرکات کششی ملایم می تواند مانع لخته شدن خون شود.
- فشار کابین می تواند باعث متورم شدن پاها شود در نتیجه بهتر است کفش های راحتی به پا کنید. در صورتی که صندلی کنار شما خالی باشد، کفش های خور را درآورید و پاهایتان را روی صندلی دراز کنید.
- رطوبت کم هوای داخل کابین باعث کم آبی بدن می شود. بهتر است یک بطری آب به همراه داشته باشید و چند وقت یکبار آب بنوشید. قبل از پرواز از خوردن نوشیدنی های گازدار، کافئین دار و الکلی پرهیز کنید.
- پرواز در دوران بارداری احتمال لختگی خون و واریس را افزایش می دهد. بنابراین توصیه می شود از جوراب های مخصوص پرواز استفاده کنید تا گردش خون راحت تر باشد.
- بهتر است در طول پرواز لایه لایه لباس بپوشید تا در صورت احساس گرما بتوانید یک لایه از لباس خود کم کنید.
- کمربند مخصوص پرواز را زیر برآمدگی شکم خود ببندید. اگر طول کمربند برای شما مناسب نبود از مهماندارها بخواهید تا بخشی برای اضافه کردن طول کمربند در اختیارتان قرار دهند.
- در پروازهای طولانی برای خواب راحت، چشم بند و بالشت دور گردنی به همراه داشته باشید.